Kommunens julegave til de svageste ældre

Lige “julegave” er nu nok ikke det rigtige ord, for ud over at de kommer til jul, så skal de naturligvis gerne være positive at få – noget man glæder sig over.

Onsdag den 11. december kl. 18 vil Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, i kommunalbestyrelsen, vedtage at vores svageste ældre skal nøjes med 12 timers ekstra valgfri hjemmehjælp – og altså ikke de nuværende 26 timer om året. Det er en forringelse på mere end 50% på det, der kaldes klippekortordningen for vores svageste ældre.

Et flertal i kommunalbestyrelsen vedtager forringelser for de svageste ældre.

Det er en ordning, der opfundet af Folketinget og pengene kommer også herfra som en del af kommunens bloktilskud. Nu vil Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti altså bruge pengene til andet end det, der var det oprindelige formål. Hvor mange penge sparer man ved at fjerne disse ekstra timer til de svageste ældre? Er det millioner af kroner ?

Overhovedet ikke, vi snakker om 100.000 kr. Efter denne besparelse skal ældre spare seks måneders klippekort sammen til en tur i Tivoli, eller kan se frem til en gåtur på en time hver måned.

Underskrifter mod besparelsen overrækkes til formanden for “Social-, Sundheds- og Seniorudvalget”, Lisa Ward på kommunalbestyrelsesmødet. Tag også gerne fat i den kandidat du stemte på sidst og fortæl, at det er en uanstændig besparelse. Bylisten foreslog til budgettet bla. at pengene i stedet kunne findes på politikernes rejser og møder i Aalborg.

Denne julegave har kommunalbestyrelse tænkt sig at give allerede d. 11 december. Derefter er løbet kørt for vores svageste ældre og gaven er ikke én de kan bytte.

8 thoughts on “Kommunens julegave til de svageste ældre

  1. Jeg er meget imod at Klippekort-ordningen forringes for de ældre medborgere.
   Tak fordi i tager jer af denne uretfærdighed.
   Venlig hilsen
   Rita Sørensen

 1. Hvornår får vi menneskekærlige politikere, der ser på menneskene før pengene.???
  Håber i 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *